Денеска е понеделник, 30 март 2020 година, 90-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 276 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 21 минута, а ќе зајде во 17 часот и 56 минути.

Денов трае 12 часа и 35 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 8 часот и 37 минути, а ќе зајде во 23 часот и 56 минути.