Денеска среда, 9 јуни 2021 година, 160-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 205 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 4 часот и 58 минути, а ќе зајде во 20 часот и 7 минути.

Денов трае 15 часа и 9 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 4 часот и 13 минути, а ќе зајде во 19 часот и 23 минути.