Денеска петок, 30 јули 2021 година, 211-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 154 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 23 минути, а ќе зајде во 19 часот и 56 минути.

Денов трае 14 часа и 33 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 23 часот и 26 минути, а ќе зајде во 12 часот и 1 минута.