Денеска е сабота, 21 септември 2019 година, 264-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 101 ден.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 18 минути, а ќе зајде во 18 часот и 35 минути.

Денов трае 12 часа и 17 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 22 часот и 49 минути, а ќе зајде во 13 часот и 13 минути.