Денеска е понеделник, 12 август 2019 година, 224-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 141 ден.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 37 минути, а ќе зајде во 19 часот и 40 минути.

Денов трае 14 часа и 3 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 17 часот и 56 минути, а ќе зајде во 2 часот и 29 минути.