Денеска е сабота, 26 октомври 2019 година, 299-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 66 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 57 минути, а ќе зајде во 17 часот и 38 минути.

Денов трае 10 часа и 41 минута.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 4 часот и 27 минути, а ќе зајде во 17 часот и 4 минути.