Сабота, 6 јануари 2024 година, Бадник, ден пред Божик, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Република Македонија.

Како што информира Министерството за труд и социјална политика, овој ден е неработен согласно Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ”, бр.21/98 и 18/07).

Од МТСП им го честитаат Бадник на граѓаните од православната вероисповед.

Фото: МИА архива