Брат, жалосно но вистинито, не успеавме за последно да се испонаприкажеме, замина без збогум во ова проклето време…Почивај во мир мој скап другар и соборец во нашите заеднички премрежија. Твојата добрина и ведрина е неизбришива од нашите срца… напиша на својот профил актерот Лазар Бараков по веста за смртта на Гоце Влахов.

Двајцата учествуваа во многубројни епизоди од Македонските народни приказни.