Не е моја работа да правам анализи и да му предлагам на мандатарот кој ќе биде сменет, а кој не, вели министерот за економија Крешник Бектеши запрашан дали очекува да биде опфатен со најавената реконструкција на Владата од страна на премиерот Зоран Заев.

Тој на денешната прес-конференција во врска со објавените јавни повици од Програмата за промоција на обновливи извори на енергија и поттикнување на енергетска ефикасност во домаќинствата, запрашан за коментар, рече дека не држат оценките за потфрлување во економските ресори имајќи ги предвид бројките и извештаите објавени од Заводот за статистика.

-Ние како Министерство сме надлежни за политиката што се спроведува во индустријата, туризмот, трговијата. Ако ги земете бројките ние веќе година и пол имаме голем раст, а во некои области дури и двоцифрен раст, вели Бектеши на новинарско прашање во врска со изјавата на вицепремиерот Бујар Османи дека со реконструкцијата на Владата ќе се зајакнат економските сектори и критиките на министерот Дамјан Манчевски дека потрфлиле економските министерства.