БУГАРИЈА ЛИКУВА: Северниот ви учесник на Евровизија е бугарски граѓанин

/ 14.03.2021

„Македонскиот учесник на „Евровизија“ е бугарски државјанин“ јавуваат медиуми од Бугарија, пренесува Канал 5.

Прва се чини, започшна Бугарската Национална ТВ, која доби дозвола за емитување во Северна, по што следеа и бугарските портали кои објави дека претставникот на Северна на Евровизија е и бугарски граѓанин зашто има бугарско државјанство. Така и Бугарите ќе добијат свој претставник на овој музички собир.

Што ли правеле тој збир на шарлатани во Северната национална ТВ која ја нарекувуваме МТВ, на чело со генералниот директор, со едно чудо други директори и кој знае какви се не управни и други одбори, кои во ваков момент за Македонија го одбрале Гарванлиев, не ни е јасно.


Од истата категорија