Најпрвин Манчевски тврдеше беше да изнесе докази дека има случаи на заразени со Ковид 19 од литијата во Струга. Вчера, Венко Филипче, очигледно за да го покрие, изјави дека од струшката болница рентгенолози му сугерирале дека имало снимки на пациенти, чии бели дробови имаат наод кој одговара на нааод на Ковид 19. Филипче не кажа дека лицата биле тестирани и со позитивен наод на тестот, па јасно е дека неговата изјава веднаш раѓа сомнеж.

На сето ова реагира струшката црква Св. вмч. Ѓорги, чие соопштение можете да го прочитате погоре.