,,И епидемиологот, професорот д-р Драган Даниловски вели дека здравствените власти не одговорија соодветно на епидемијата со пертусисот што ни се појави, не одговорија навремено и според него, ако во некое идно време хипотетички ни се случи некоја глобална криза како што беше ковидот, којзнае каде би ни бил крајот. Вакви работи се случуваат токму поради непочитување на законите и поради лабаво спроведување на тие закони. Вина гледа и во матичните лекари кои ја саботираат имунизацијата:”