(Текстот на Малоун се однесува на истрагата во САД и неговиот Претставнички дом за улогата на д-р Антони Фаучи, американскиот Филипче, кој преку невладината Еко Алијанс и нејзиниот директор д-р Питер Дашчак префрлал пари на лабораторијата во Вухан за истражување на корона вирусот, со потконтекст дека вирусот не се рашири од пазар со лилјаци во Вухан, туку токму од лабораторијата. Намерно или поради несреќа, тоа е веќе друго прашање)

Д-р Роберт МАЛОУН

Законот за организации под влијание на рекет и корумпирани (The Racketeer Influenced and Corrupt Organizations-RICO) е федерален закон на Соединетите Држави кој предвидува продолжени кривични казни и граѓанска постапка за дела извршени како дел од тековната криминална организација. На големо разочарување на многумина (вклучувајќи ме и мене), Комитетот за надзор и одговорност на Претставничкиот дом на САД, Избраниот поткомитет за пандемијата на коронавирус се чини дека сака да ја прикрие улогата на Институтот за вирологија во Вухан за потеклото на САРС-КоВ-2, кој дејствува во соработка со американската Алијанса EcoHealth, како и со проширената мрежа на соработници, соработници и овозможувачи на Алијансата EcoHealth.

Добрата вест е дека комитетот почнува да се однесува како федерален истражител кој сака да искорени корумпирана организација преку истражна стратегија слична на RICO. Сепак, во овој момент останува клучното прашање; колку далеку се подготвени да одат? И дали нивните истрагите ќе останат фокусирани само на Националниот институт за здравство или ќе ја разгледаат улогата на Министерството за одбрана, ЦИА, УСАИД и други сродни федерални организации?

Типичната стратегија за истрага на RICO вклучува повеќеслоен пристап, комбинирајќи различни техники за собирање докази и градење силен случај против целна организација или поединец. Клучните компоненти на стратегијата за истрага на RICO вклучуваат:

Блиска соработка меѓу истражителите и обвинителите:

Истрагите на RICO бараат блиска координација помеѓу агенциите за спроведување на законот и обвинителите за да се обезбеди темелна и ефикасна истрага.

Оваа соработка им овозможува на иследниците да споделуваат информации, ресурси и експертиза, што на крајот води до посилен случај. Идентификување и собирање докази: Истражителите на RICO се фокусираат на собирање докази што покажуваат постоење на криминален потфат, како и вмешаност на поединечни членови во организацијата. Ова може да вклучува преглед на финансиската евиденција, телефонски записи и друга документација, како и спроведување интервјуа и надзор.

Градење силен случај: Истрагите на RICO имаат за цел да изградат силен случај преку воспоставување јасна врска помеѓу криминалниот потфат и инволвираните поединечни членови. Ова може да вклучи демонстрација на вмешаноста на организацијата во нелегални активности, како што се перење пари, изнуда или измама.

По изјавата на д-р Питер Дашчак од EcoHealth на 1 мај 2024 година, во која тој тврди дека нема веродостојни докази дека појавата на САРС-КоВ-2 кај општата човечка популација била производ на лабораториска несреќа, Комитетот сега објави изјава во која се вели дека доверливиот меморандум за анализа на ситуацијата на Стејт департментот го заклучува токму спротивното, а дополнително дека Институтот за вирологија во Вухан (WIV) бил изворот на вирусот и дека Кинеската Народна ослободителна армија (PLA) била длабоко вклучен во ова. Доволно е да се каже дека д-р Дашчак продолжува на патеката да биде идеалното „жртвено јагне“ за владата на САД која има намера да ја избегне заедничката одговорност за еден од најмасовните и најтрагични настани за јавното здравје во модерната историја. Дашчак не е државјанин на САД, е исклучително добро поврзан со сите вистински луѓе (вклучувајќи ги и лидерите на WEF, СЗО, Wellcome Trust и Бил Гејтс), има незаменливо чувство за право и е транспарентно нечесен и целосно не се кае за улогата која тој и неговата организација (EcoHealth Alliance) ја играа во генезата на КОВИД кризата. Комитетот ја заврши својата домашна задача пред да го донесе д-р Дашчак во можност да се оправда, вклучително и интервјуирање на истражувачот на коронавирус на UNC, д-р Ралф Бариќ (кој помогна да се развие и активно ја бранеше употребата на Ремдесивир за КОВИД).

За жал за д-р Дашчак, сведочењето на д-р Бариќ јасно покажа дека во Вухан се експериментирало со коронавируси на лилјаци, наводно за да се спречи, а не за да се предизвика пандемија. Оваа позиција директно е во спротивност со заколнатите тврдења на неговиот претходен соработник, д-р Дашчак. Но, останува дека прво беа испрашувани помалите риби, а потоа ќе бидат испрашувани поголемите, што е класична стратегија на RICO.

Сега комитетот се подготвува да го повика д-р Ентони Фаучи и се обидува да интервјуира еден од неговите клучни поручници на НИАИД (Национален инстит за алергии и инфективни болести чиј директор е Фаучи и од каде преку Питер Дашчак се префрлани пари на лабораторијата во Вухан), д-р Дејвид Моренс, пред да го „интервјуира“ д-р Фаучи. Како искусен Deep State оператор, д-р Моренс е добро свесен за тоа како се игра оваа игра, и направи заговор со неговите адвокати креативно да го одложи неговото сведочење додека д-р Фаучи немаше можност да ја заврти и спинува вистината во комисијата, како што се обидуваше да направи со д-р Ренд Пол.

Но, за жал за д-р Моренс, беше добиена преписка преку е-пошта помеѓу д-р Моренс и д-р Дашчак во која тие заговараа да го избегнат комитетот, со што се откри трик.

Затоа сега комисијата прибегнува кон судска покана. Имајте на ум дека д-р Питер Наваро моментално отслужува затворска казна затоа што одбил да сведочи пред различен конгресен комитет. Уверен сум дека тој факт не го измолкна вниманието на д-р Моренс. Што ќе се случи следно? Кој знае. Извадете ги пуканките и седнете пред ТВ.

Само два дена подоцна, на 22 април 2024 година, адвокатот на д-р Моренс го следеше токму овој план и му кажа на персоналот на Поткомитетот дека д-р Моренс е „недостапен“ да се појави на јавна расправа на понудениот датум 7 мај 2024 година. Адвокатот обезбеди четири алтернативни датуми – од кои сите знаат дека се неприфатливи со оглед на јавниот распоред на Конгресот и Избраниот поткомитет. Избегнувањето на јавното сведочење на д-р Моренс „се чини дека е слабо прикриен обид да се заштити д-р Фаучи, да се изолира од дејствијата што ги истражува Поткомитетот за избор и да ја попречи истрагата на Избраниот поткомитетот“, напиша претседателот Венструп во мотивационото писмо за покана до др. Моренс. Ова е втор повик што Поткомитетот за избор го објави за д-р Дејвид Моренс. Првиот повик го принуди д-р Моренс да изготви документи од неговата лична сметка(и) на е-пошта поврзани со потеклото на СОВИД-19 по повторените наводи дека ги прекршил законите за водење федерални досиеја.

Како што веќе прашав: Што ќе се случи следно? Кој знае. Реков, извадете ги пуканките и седнете пред ТВ.