Илузионистот познат по перформансите со кои ја тестира издржливоста, леташе над пустината во Аризона прикачен на балони исполнети со хелиум.

Летот беше емитуван на YouTube.

Блејн е познат по настапите во кои ги поместува границите на издржливост на човечкото тело – помина два дена во ледена коцка, а исто така дозволи да го „закопаат“, а потоа откопаат.