Веднаш по вчерашното затворање на гласачките места од претседателските избори, не само политичките аналитичари туку и „сликарите“ на тоа што се случи го кажаа својот став.

Еден од нив е и оваа „слика“ со наслов „Парастос“, и со објаснување на делото „масло на платно од непознат автор“.

Треба да им се оддаде нужна почит на професионалните аналитичари, но некогаш и аматерите и попрецизно ја погодуваат суштината на проблемот. Тоа го потврдува и оваа „слика“ што се врти на социјалните мрежи.