Актерот Жарко Лаушевиќ почина денеска, 15 ноември 2023 година.

Почина на 63-годишна возраст, по кратко и тешко боледување.

Балканската јавност го знае по улогите во најдобрите серии и филмови и неговата смрт е голема загуба за сите.

Нека почива во мир!