Од тоа што сум информиран, сајтот на ДИК би цел на хакерски напад. Не би шпекулирал со тоа додека истото не с епотврди. Јас не сум ИТ експерт. Нападот не предизвика никаква реална штета. Тоа што г собираше апликацијата не е допрено.

Обработени се околу 70 отсто од избирачки места, а засега станува збор за „мртва трка“ меѓу главните политички субјекти.