Во вчерашното соопштение на МНР на Димитров беше истакнато дека унгарскиот министер Сијарто, доаѓа во Скопје со помошта на „негова иницијатива“.

Денеска, унгарскиот министер на прес конференција изјави дека всушност доаѓа како резултат на телефонскиот разговор со Мисцкоски при што од него и од неговата земја била побарана помош.

Но, ете, и во вакви прилики, Димитров и неговото Минситерство најдоа за потребно дека треба да излажат и да ги минимизираат фактот за начинот на кој е дојдено до помошта. МНР не побарало, сакаат да минимизираат дека тоа го направило ВМРО, па измислија „на негова иницијатива“, што би значело самиот Сијарто не молел да ни донесе авион со помош.

Можете да замислите какво е нивото на тоа МНР кога и за вакви работи имаат потреба да лажат.

МНР вчера

Сијарто денеска