Сем Доминго, поранешен верник на Сајентолошката црква на Том Круз, тврди дека глумецот „ги принудил неговите деца Изабела и Конор да ги прекинат своите врски со нивната мајка Никол Кидман“.

– Том одлучи да ги прекине врските со Никол, па се потруди и нивните деца да го сторат тоа. Јас ги запишав своите деца на Сајентолошкото училиште во Лос Анџелес заради подобро образование. Децата на Том Круз, од друга страна, немаа избор околу нивното образование, или пак, раделбата со мајка им, изјави Сем.

Сем 22 години била член на таа црква, до 2004 година, кога ја напуштила. Таа и нејзиниот сега веќе поранешен сопруг, оперскиот пејач Пласидо Доминго и претходно го критикуваа глумецот дека ги индоктринира своите деца по разводот со Кидман и откако таа била исклучена од оваа верска организација 2001 година.