Македонскиот оперски пејач Игор Дурловски реагира на Фејсбук за „зачувувањето на идентитетот“ со смената на имињата на македонските институции од кои е тргната придавката „македонски“ како што тоа е направено од Македонката опера и балет.

– Опера и Балет на Република Северџанистан. Колеги „даватели на услуги“ , кога молчите фалширате!- кратко искоментира на Фејсбук.