Седницата за законот за ЈО која беше прекината во 18 часот ќе продложи во 19 часот и ќе трае без прекин, соопштил Талат Џафери.

Нејџиниот денешен почеток го одбележи расправата меѓу Антонио Милошоски и Крсто Мукоски, кој со својот настап го предизвика гневот кај опозицијата и јавноста и ракоплескање кај власта.

Инаку Џафери не му дозволи на Милошоски да емитува нови снимки за Зоран Заев.