И се додека се служите со ЛАГИ и ја манипулирате јавноста, членството и симпатизерите на СДСМ, дотогаш партијата ќе ја носите во бездна, се огласи на фејсбук членот на Централниот одбор на СДСМ, Аднан Џафероски.

„Мислите ли дека некој нормален ви верува?

Вистинста е дека денес немаше доволен број делегати, исто како и на минатиот Конгрес за да одлуките бидат легитимни, и дека одложувањето на активностите се од лукративни причини на раководството во заминување.

Делегатите ги третирате како овци, и барате заменски делегати за да изгледа дека ве има.

Денешната игранка која им ја направивте на делегатите со вклучување на вашите полтрочиња и измеќари со барање за одложуваење на Конгресот е класично газење по достоинството на луѓето кои во недела, по екстремни горештини дошле на “Конгрес”.

Тоа што го кажале вашите ИЗМЕЌАРИ на Конгрес, можеа во писмена форма да ви укажат на време дека бараат одложување заради тоа што не знаат да го читаат брзо, вашиот наводно обемен “отчет”, пишуван споро..

Срамота на векот сте ..!

Ама ете…!? И тоа се случи ..

Се одложи КОНГРЕС на СДСМ…!

Може ли поголемо ДНО од ова драги мои !?!?“, напиша тој на фејсбук.