Јавното претпријатие за државни патишта (ЈПДП) и Министерството за транспорт и врски денеска организираат посета на трасата на автопатот во изградба Кичево – Охрид. Целта е, како што информира ЈПДП, јавноста детално да се запознае со тековните состојби на трасата во изградба.

Покрај министерот за транспорт и врски Благој Бочварски и директорот на Јавното претпријатие за државни патишта Ејуп Рустеми, трасата ќе ја посетат и сите инволвирани страни вклучени во изградбата на автопатот, професори од Градежен факултет, проектанти, изведувачи и подизведувачи и надзор.

Подолу посочуваме текстови од министерот Бочварски во изминативе години од неговиот мандат, меѓу кои има изјави и за тоа кога ќе биде пуштен автопатот Кичево – Охрид.

Фото: Архива МИА