Експерти објавуваат добри вести за љубителите на лубеницата и дека еректилната дисфункција може да биде решена со честа консумација на лубеница.

Плодот е познат по голем број квалитети, вклучувајќи поволната влијание врз крвните садови.

Благодарение на ова истражување се повеќе научници препорачуваат да се фокусираат токму врз потрошувачката на овој плод, наместо врз сините таблети. Концентрацијата на аминокиселината цитрулин овозможува на крвните садови да се споделуваат и на тој начин да ја подобрат еректилниот квалитети по природен пат.

Лили Соутр е нутриционист од 20 години и навистина признава дека лубеницата треба да се смета за природна вијагра, пишува весникот Сан.

Уште во 2011 година се забележува позитивен квалитет на мажи кои страдаат од импотенција. Дел од мажите добиваат раствор на шеќер, додека друга добива предметната киселина.

По еден месец набљудуваните забалежале унапредувањето во сексуалните контакти, во период од два месеци кај оние мажи кои земаат цитрулин.