Филипче не објасни како тоа цената на тестирањето пресметана преку ФЗО е 4 950 денари, а цената кај Жан Митрев Клиниката на истиот тест е 1 500 денари.

На прес конференцата која се одржува од страна на Венко Филипче, на прашањето на еден од новинарите за ова (нека прости за името и редакцијата), Филипче остана без одговор. Само кажа дека за тестовите биле превидени 3 милиони денари, а биле потрошени два, па според него се заштедиле еден милион денари.

Па така, ем цената е три пати поскапа, ем се заштедиле еден милион денари. Моја чудесна Македонија, би рекол Владо Јовановски.