Двата болиди на Алфа Ромео беа казнети со по 30 секунди поради неправилност во болидите, па така Кими Раиконен и Антонио Џовинаци завршија на последните места – 12 и 13.

Во конечниот пласман настапува следново разместување: Ромен Грожан со Хас од деветти станува седми, клубскиот колега Кевин Магнусен – од десеттото – осми, Луис Хамилтон со Мерцедес – од 11-ти – 9-ти, Роберт Кубица со Вилијамс од 12-ти – 10 и Џорџ Расел од 13-ти до 11-ти, исто така, со Вилијамс.

За тимот ова се првите поени во 2019 година, како и за полската легенда по враќањето во спортот