Заврши протестот на ВМРО-ДПМНЕ против како што велат, „оваа ненародна власт“.

Протестот се одвиваше со автомобили, а крајна цел беше Владата на Македонија од каде народот го искажа својот револт против како што велат од партијата криминалот, корупцијата и неправдите и прогонот во нашата земја.

Протестот во Скопје започна од пред салата „Јане Сандански“ во Аеродром во 18:30 часот, а колоната потоа заврши пред Владата.

Инаку вечерва протести се одржааа и во уште шест други градови низ државата.