Таа има само 22 години, во врска е со 65-годишниот претседател на државата, а сега влезе и во политиката.

Откако во мај во 2018 година Марија Василевиќ беше прогласена за мис на Белорусија, таа во јавноста видена е неколку пати со претседателот Александар Лукашенко.

Инаку на последните избори за пратеник е избрана младата љубовница на Лукашенко, иако нема никакво претходно политичко искуство.

И покрај големата разлика во годините, дури цели 43 години, во последно време двојката често се појавува на јавни настани.

.