До 10 часот излезеноста во општина Гостивар е 3,09 проценти или од евидентираните 79.411 избирачи, гласале 2.414.

Според Општинската изборна комисија (ОИК), изборниот процес се одвива мирно, без какви било проблеми.

Претседателот на ОИК Мустафа Муслиу информира дека во општина Гостивар се гласа на 121 избирачко место.