Професорката Гордана Силјановска Давкова реагира зошто во стенограмите од дебатата за Законот за Јавно обвинителство во Собранието и го избришале зборот РЕКЕТ и наместо тоа ставиле тире. Тоа, како што вели, е само уште една манифестација на хибридниот режим.