Врз основа на демант и барање на градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, се извинуваме и го повлекуваме текстот „Кривична пријава од 2003: Шилегов обвинет за силување на Ермира од Гостивар“, објавен на 21 мај 2019 година. Текстот е остранет и веќе не може да биде достапен до корисниците. Во прилог го поставуваме и демантот од адвокатската канцеарија ангажирана од Шилегов.