Силна експлозија одекна во една фабрика за хемиски производи во источниот дел на Кина, соопштија локални претставници.

Се уште нема информации за евентуални човечки жртви.

Експлозијата се случи во фабрика во градот Јанченг, во провинцијата Џангсу.

Пожарот предизвикан од експлозијата се уште не е изгаснат.