Светлана КОЛАРИЌ, советничка во Град Скопје од ВМРО-ДПМНЕ до пратеникот во Собранието на РМ од ДОМ, Мирослав Богдановски кој денеска со скафандер дојде на гласање:

„Миро бре, ти ли беше космонаут денес???
Децава дали имаат родители прашуваше едно време???
Имаш ли ти родители и дали си ти пример родител за твоето дете со денешниот гест???
Каков пример си ти???
Каков примерок на законодавниот дом си ти???
Имаш ли образ, срам, чест???“

Оваа објава на Колариќ на ФБ со сите прашалници испровоцирана е и од еден пост од летото на истиот пратеник во кој вели: Овие деца имаат ли родители?