Го ажурирав моето членство во СДСМ, објави вечерва пратеникот и портпарол на СДСМ, Костадин Костадинов.

– СДСМ се менува и кога победува, по пат на внатрепартиски избори ќе избираме лидер на партијата, пример за демократизација во партијата, објави Костадинов на Фејсбук.

Објавата на Костадинов, веројатно, значи дека тој и натаму останува во СДСМ.