МВР на чело со Наќе Чулев вчера го уапси Нефи Абдиоски, кој се бара подолго време за лежење затвор. Неверојатно, но во времето додека полицијата на Спасовски го барала криминалецот Абдиоски, тој се фотографирал со Спасовски, со Пендаровски, но и со Заев и тоа во премиерскиот кабинет во Владата…

Абдиоски е уапсен затоа што е осуден на шест месеци затвор, а по него се трага и за еден куп други кривични дела. Тој е многу близок до раководството на СДСМ и во минатото прилично и вршеше работа на партијата за избори.