Јас сум Македонец и ќе бидам Македонец, јас учам македонски бидејќи тој јазик е јазик на нашата мајка Македонија, велат децата Македонци од албанскиот град Корча кои учат македонски јазик.

Ова е пример кога децата држат лекција на возарсните по патриотизам. И тоа во време кога се врши засилена кампања за бугаризација на Македонците во Албанија, Косово и други делови од Балканот.

Посебно треба да биде лекција за возрасните во Македонија, посебно за политичарите кои ги оставија на политичката ветрометина Македонците во соседните земји.

Видеото може да го отворите ТУКА.

(Д.Г.)