Согласно Законот за празниците, 1 јануари 2020 година (среда), Нова gодина, е неработен ден за сите граѓани, соопшти Министерството за труд и социјална политика.

Министерството во соопштението праќа и честитка до сите граѓани во која им ја честита Новата година.