По однос на мерката за неносење лична заштита на лице, регистрирани се 501 прекршок во текот на изминатото деноноќие на територијата на Република Македонија.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата со цел справување со Ковид-19.