Во текот на изминатото деноноќие на територијата на Македонија се регистрирани 392 прекршоци по однос на мерката за неносење лична заштита на лице.

Од Министерството за внатрешни работи и денеска апелираат до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата со цел справување со Ковид -19.