Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски предводи делегација од МВР на 24. состанок на Комитет на министри на Конвенцијата за полициска соработка во Југоисточна Европа (КПС ЈИЕ) кој се одржува денеска во Белград.

За време на работниот престој министерот Спасовски ќе оствари билатерална средба со својот српски колега Братислав Гашиќ.