Власта соочена со изборен пораз, врши груби притисоци и заплашувања врз кандидат за градоначалник на Делчево, Н.С., пишува Курир.

Под притисок од пораз на СДСМ, МВР на Спасовски врши притисоци и закани врз Н.С., поради што во текот на денешниот ден истиот неколку часа беше лишен од слобода и без причина малтретиран од полициски службеници.

Откако службите утврдиле дека нема кривично дело, кандидатот за градоначалник го пуштиле на слобода.