Денеска после шест години минати во затвор на слобода излегува Миле Јанакиески.

Тој во периодот од 13 ноември 2018 година до 17 јуни 2024 неколку пати беше во притвор и куќен притвор.

Во јули минатата година беше прво во Идризово а потоа во Шутка. Конкретно, Јанакиески доби условен отпус, одлука што ја донесе Апелација.

Речиси секојдневно бил испраќан на суд, а понекогаш имало и по неколку рочишта во денот.