Серијата гафови продолжува: Бујар Османи денеска се сретна со министерот од Норвешка (држава која не е членка на ЕУ и во која 70 отсто од населението е против членството на Норвешка во ЕУ) кој не убедуваше дека треба да си го смениме името за да станеме член на Унијата.

За средбата, на сајтот на Секретаријатот, Бујар Османи односно неговиот писмен протокол, напишал дека Османи имал средба со министерот на Холандија. Се разбира, само на албански јазик, што е уште директна порака од министер-Албанец (ај што немаат поим што пишуваат) дека РМ не ја чувствува како своја држава.