Потпретседателот на опозициската ВМРО-ДПМНЕ Александар Николоски, преку фејсбук статус за вечерва најави целосна блокада пред Владата, а за утре повторно голем собир.

-Втор ден протести со јасна порака – НЕ ЗА УЛТИМАТУМ!
Продолжуваме вечерва со целосна блокада пред Влада! А утре 19:00 часот повторно голем собир, пишува тој.