Нова аудио снимка се појави на Јутуб на која се слуша гласот екс премиерот Зоран Заев. Снимката се појави на каналот „Зоки рекетарот“ oд разговорот можеме да заклучиме дека Зоран Заев влегува во рекетарската шема и наместо Васко Димишков парите од рекетот завршуваат кај него.

-Во еден период се појави овој Васко, на Димишкова брат. Совет ми даде, што да праваам бара пари, значи оне ќе рече 6 милиони евра, 6 милиони евра, вокам важи јас влегувам во оваа работа, вели Заев

На една од претходните бомби каде се слуша гласот на адвокатот Васил Димишков, брат на судијката Весна Димишкова која важи за многу блиска до Зоран Заев како бара 6 милиони евра за бизнисмен да биде пуштен на слобода.

„Дајте 6 милиони еврa и ќе ја завршиме работа“, вели Васил Димишков. Васил Димишков во разговорот со непознато лице вели дека ќе проба да ја намали сумата иако таа е голема.

„Тие ми рекоа (Вице Заев директно и Зоран Заев) ама јас треба уште еднаш да разговарам, ќе им ја намалам нешто тие многу забегаа не очекував толку многу да побараат“.