На седницата на Владата која е во тек, била донесена одлука полицискиот час за викендот и неработниот понеделник да трае од недела од 11 часот до вторник наутро во 05 часот.

ИВЗ и многу верници од муслиманска вероисповед веќе се изјаснија дека нема да го почитуваат полицискиот час во недела попладне кога е време за нивната молитва по повод празникот Рмазан Бајрам.

Предлогот на Венко Филипче и неговата Комисија беше полицискиот час да трае 58 аса и да започен од сабота. Ставот на Филипче за ова се очекува подоцна, иако би било логично, ако Владата не го прифаќа неговиот предлог, да си поднесе оставка.