Унгарскиот премиер Виктор Орбан денеска, на 30-от конгрес на владејачка партија – Фидес, повторно е избран за претседател на партијата.

Конгресот ги избра Габор Кубатов, Силард Немет, Лајош Коса и пратеникот во Европскиот парламент Кинг Гал за заменици лидери на партијата, пренесе агенцијата МТИ.