ОВА СЕ ВАКЦИНИТЕ ЗА КОИ ТРЕБАА ПОСЕБНИ ФРИЖИДЕРИ: Филипче и Лончар на Табановце го претоварија пакетчето-подарок од ауди во комбе!

/ 24.02.2021

Министерот за здравство, Венко Филипче на граничниот премин „Табановце“ ја прими втората пратка од вкупно 8-те илјади дози вакцини на Фајзер, донација од Србија. Филипче заедно со неговиот српски колега Златибор Лончар лично ја претоварија пратката од автомобилот, со кој српските власти ги транспортирале вакцините до Табановце, во наше комбе.

Првата пратка од 4.680 дози вакцини Фајзер од Србија пристигна во нашата земја на 14 февруари. Со таа пратка кај нас официјално започна процесот на имунизација против Ковид-19.


Од истата категорија