Протоколот на македонската Армија го згреши знамето на Норвешка во благодарноста на „Фејсбук”. Ваквата грешка стоеше 30-минути на социјалната мрежа. Наместо норвешко, стоеше знамето на Исланд.

„Моторните возила од Кралството Норвешка веќе се на својата крајна дестинација. По нивното распоредување, армиските единици ќе добијат поголема транспортната способност и мобилност”, напишаа од Армијата.

И претходно, Владата имаше грешки во протокол. Делегации беа пречекувани со погрешни знамиња.