„Вистинска парада на гордоста”  се одржа денеска по втор пат во Битола, пренесува Република.

Начелата по кои организаторите беа водени за организирање на “Вистинската парада на гордоста” се:

-Дом-Семејство
-Родители-МАЈКА и ТАТКО
-Деца

Начела дадени од Бога и начела по кои треба да ги воспитуваме нашите деца и идните наши генераци после нас во духот на нашата ПРАВОСЛАВНА ХРИСТИЈАНСКА вероисповед.

Пред битолчани се обрати Игор Петковски, кој како рече, како организатор се јавува без да има зад себе некое здружение, туку се води од неговите убедувања, пред се верски, односно православни, и се зафатил да биде организатор.

-Ова е “Вистинска парада на гордоста” со која може да се зачуваат традиционалните вредности, дом, семејтво, брак, деца, мајка и татко…, а сето тоа ни гарантира сигурна иднина. Бракот е институција која треба да се негува, а не сакаме тоа да се редефинира. Сакаме бракот да си остнане каков што е, да нема родител 1 и родител 2!